top of page

Hva koster det å sette opp en skigard?



En lang og stolt historie

I Norge har skigarder en lang og stolt historie. Disse tradisjonelle gjerdestrukturene har blitt brukt i århundrer for å avgrense eiendommer, beskytte avlinger mot dyr og skape estetisk tiltalende grenser i det norske landskapet. Skigarder er kjent for sin unike konstruksjon, der tynne granstokker buntet sammen danner et vakkert og funksjonelt gjerde som tåler tidens tann.


Mange faktorer for prissetting av skigard

Når det gjelder prissetting av skigard, er det flere faktorer å vurdere. Først og fremst er materialet av stor betydning. Granstokker er tradisjonelt valget for skigarder på grunn av deres tilgjengelighet og egenskaper som motstand mot vær og tidens påvirkning. Imidlertid kan valg av granstokker av ulik kvalitet påvirke prisen. Jo mer bearbeidede og jevne stokkene er, desto høyere blir kostnaden. Håndlagde skigarder, som er konstruert med omhu og oppmerksomhet på detaljer, vil også ha en høyere pris enn masseproduserte alternativer.

En annen viktig faktor i prissettingen av skigarder er størrelsen på området som skal inngjerdes. Skigarder blir ofte solgt per meter, og prisen vil øke proporsjonalt med lengden på gjerdet. I tillegg må man vurdere hvorvidt man ønsker spesialtilpasninger som portåpninger eller ekstra høyde, da dette også vil påvirke prisen.


Ekte håndtverk

Det er også nødvendig å ta hensyn til arbeidskostnadene. Å installere en skigard er en håndverksmessig utfordrende oppgave som krever tid og ferdigheter. Håndverkere som er erfarne i å bygge skigarder, vil vanligvis kreve en høyere timepris. Derfor er det viktig å inkludere arbeidskostnader når man vurderer prisen på en skigard.


Vedlikehold

Når man prissetter en skigard, må man også vurdere vedlikeholdskostnadene. Skigarder er relativt vedlikeholdsfrie sammenlignet med mange moderne gjerder, men de vil likevel kreve sporadisk inspeksjon og eventuell reparasjon over tid. Å bruke høykvalitetsmaterialer og installere gjerder riktig fra starten kan bidra til å minimere vedlikeholdskostnadene på lang sikt.


Ta var på historien og tradisjonen

Endelig bør man vurdere den økonomiske verdien av å bevare den tradisjonelle skigarden. Skigarder har en kulturell og historisk betydning i Norge, og mange mennesker setter pris på å bevare denne tradisjonen. Dette kan være en viktig faktor for noen når de vurderer prisen på en skigard, selv om den kanskje er dyrere enn moderne alternativer.


Samlet sett er prissettingen av skigarder en kompleks prosess som involverer flere faktorer, inkludert materialvalg, størrelse, arbeidskostnader, vedlikehold og kulturell verdi. Det er viktig å finne en balanse mellom å opprettholde tradisjonen og å holde kostnadene på et rimelig nivå. På denne måten kan man nyte skjønnheten og funksjonaliteten til en skigard samtidig som man tar vare på lommeboken.

10 views
bottom of page